dimecres, 1 de desembre del 2010

SÍ A LA GOSSERA, PERÒ NO A MONTJUÏC

Des de l'Associació de Veïns de la Satalina fan una crida als ciutadans per dir no a la construcció d'una gossera a Montjuïc. El seu discurs és el següent:
Des de la construcció dels equipaments olímpics, que van ocupar una bona porció d’espais lliures a la muntanya, Montjuïc no ha deixat de rebre impactes relacionats amb la ubicació d’edificacions de diversa índole i magnitud.
El manteniment dels valors naturals que encara conserva la muntanya és incompatible amb aquest procés. És per això que els veïns i veïnes, que hem tingut a bé participar en diversos processos participatius i altres tipus de consulta, hem demanat insistentment una muntanya més natural i més verda, i conseqüentment una moratòria definitiva en la construcció d’equipaments.
L’ajuntament de Barcelona, tot i que semblava acusar el rebut d’aquesta demanda, ha decidit, no obstant, construir la gossera municipal a un espai que actualment és zona verda qualificada i impulsar una pla d’usos - MPGM - que considerem lesiu pels interessos ambientals de la muntanya. Si volem que Montjuïc sigui un veritable i emblemàtic parc central de la ciutat, hem d’actuar en conseqüència.
DEMANEM, PER TANT, QUE ES RENUNCIÏ A LA CONSTRUCCÓ DE LA GOSSERA A MONTJUÏC I ES RECONSIDERI L’OPCIÓ DEL POLÍGON INDUSTRIAL DE LA ZONA FRANCA PER A AQUEST EQUIPAMENT.
12 raons per no construir la gossera a la muntanya de Montjuïc