divendres, 9 de setembre del 2011

La Marina es Mou


Com ja deveu saber, des de la Unió d’Entitats de La Marina es va començar a impulsar, a finals del 2010, un diagnòstic participatiu sobre  la convivència als nostres barris. El nostre propòsit, amb aquest treball, és obrir un camí participatiu que pugui arribar a esdevenir la llavor d’un Pla de Desenvolupament Comunitari.

Amb la col·laboració del Districte de Sants- Montjuïc i la participació  directa de veïns i veïnes, tècnics del districte i entitats, es va crear un grup promotor  i ens  vam posar a treballar-hi.
Durant tots aquests mesos  temps s’han realitzat 295 enquestes a veïnes i veïns dels diversos barris. S’han fet 20 entrevistes a gent significativa del teixit social i associatiu (directors de les escoles, tècnics de diversos serveis, farmacèutics, guàrdia urbana i mossos d’esquadra) i s’han elaborat els resultats.
Així, doncs  arriba el moment de  donar a conèixer els resultats de tot aquest treball per poder  començar a reflexionar-hi col·lectivament i trobar camins nous de participació i millora. És amb aquest propòsit que hem creat aquest blog que avui us presentem,  amb la intenció que es converteixi en una eina útil, tant per donar a conèixer la feina feta, com per impulsar-ne de nova.

La Marina es Mou  serà l’altaveu de tot aquest procés. Informarà, convocarà i s’oferirà com a espai participatiu d’aquest debat sobre la forma en que ens relacionem entre nosaltres i amb el nostre entorn. Un entorn (urbanístic, social, econòmic i cultural) que només podem millorar amb la participació de totes i tots.
La Marina es mou és un blog col·lectiu que també aspira a donar a conèixer altres experiències de treball comunitari que s’estan desenvolupant a la nostra ciutat. Voldríem  que sigui una eina engrescadora, però no depèn només de nosaltres. Necessitem de les vostres aportacions, les vostres propostes, les vostres crítiques... Us oferim aquest petit espai...